Det er så mange bra sider med det å ikke drikke, men de blir alt for sjeldent dratt frem i lyset. Folk fokuserer sånn på hva som kan gå galt når man drikker, alle skadene og problemene. Men for mange så er det å ikke drikke – som livsstil eller som valg av og til – noe som gir glede og fine opplevelser. Vi har spurt, og ungdommer har svart: Når er det bra å være edru? Her er våre favorittsvar.

Når jeg kan bruke pengene mine til andre ting enn alkohol

Når jeg er et edru forbilde for andre

Når jeg kommer lenger når jeg spiller

Når jeg kan kjøre hjem etter en kveld på byen i stedet for å stå i taxikø halve natta

Når du får skikkelig respekt for at du ikke gjør som «alle andre»

Når du slipper å lyve til mamma om hva som skjer på fest

Når du skal gjøre det for første gang

Når jeg kan gå hjem en lørdagsnatt uten fare for å finne meg selv i snøskavlen neste morgen

Så – hva er det vi vil frem til her?

Det er to ting som er viktig når vi snakker om å være BedreUten. Det første er at det må være greit å velge å ikke drikke. Det må være greit å ikke drikke i det hele tatt, og det må være greit å bestemme seg for å ikke drikke en gang i blant. For det finnes det mange gode grunner til å velge bort alkoholen, og det blir feil om man blir holdt utafor av den grunn. For det andre så er det hver enkelt person sitt eget valg om og når man vil drikke eller ikke. Det er DU som bestemmer hvordan du vil ha det.

Vil du lese mer om temaet? Vi anbefaler disse linkene:

Å være den som ikke drikker – et innlegg av en ungdomsjournalist hos ung.no

Ungdom og alkohol – en oppdatering på hvor mye ungdom i Norge drikker hos juvente.no

10 grunner til å være edru i russetida – hentet fra edruss.no

 

 

Categories: Fest