Det er ikke sånn at man er nødt til å drikke brus på fest om man ikke vil ha alkohol. Det finnes mange alternativer. BedreUten har denne gangen testet ut alkoholfrie drikker til sommeren fra nettbutikken leske.no. Til testen ble det valgt ut en blanding av sprudlende og ikke sprudlende drikke, med sommerlig utseende.

Testpanelet vurdert drikkene ut ifra smak alene, fordi det er viktig å  kose seg med sommerdrikken sin! Det er allikevel verdt å nevne at panelet generelt var veldig positiv til utseende til flaskene og boksene, og at dette bare er ett lite utvalg av alle alkoholfrie alternativer som finnes der ute. Deltakerne i testen var mellom 15 og 25 år.

Best på smak

Fentimans Rose Lemonade

Denne lemonaden kommer i 0,75 liters flaske og koster 69 kroner. Drikken oppleves litt annerledes enn en vanlig lemonade, men er frisk og har en behagelig kullsyremengde. Panelet ser for seg at den passer bra til varme dager. Kommentarene fra deltakerne var ganske samstemte: » Syrlig god smak som får deg til å ville drikke mer. Deilig sitronsmak.» og «Ganske søt, men sur samtidig. Frisk og minner om sommeren». Terningkast: 5.

 

Naturfrisk Ginger Beer

Av de fire ingefærølene som ble testet denne gangen, så seilet denne opp som favoritt. Den er ikke for søt og smaker godt av ingefær. Denne koster 39 kroner. Kommentarer fra panelet var blant annet: «Perfekt for en varm dag i parken. Ikke for søt», og «veldig god selv om jeg ikke er fan av ingefær». Terningkast: 5. 

 

Caliente Chili, Cranberry, Pomegranade

Denne drikken uten kullsyre var vinneren blant de mer sjeldne smakskombinasjonene. Denne drikken er rett og slett noe helt for seg selv! Først smaker den søtt og deilig, også BAM kommer en ettesmak av chili. Veldig kult. For 39 kroner kan du altså få den mest originale smaksopplevelsen på lenge. Kommentarer til denne var blant annet «Lukter veldig friskt. Har en frisk smak med chili-følelse i halsen» og «Lukter godt, awesome med chili som ettersmak. Kan ikke drikkes raskt». Terningkast: 5.

 

Val De France Fersken

Val De France fersken er den mest sider-aktige av drikkene i denne testen. Dette er kanskje også den mest fest-stemte av flaskene, med champagnekork og grønn flaske. Prisen for denne er 79 kroner. Dette er noen av kommentarene: «lukter og smaker omtrent som fersken iste» og «lukter godt, men litt tam i smaken». Terningkast: 4. 

 

Luscombe Passionate Ginger Beer

Andreplassen av testens ingefærøler falt sånn generelt i smak, men ble trukket litt ned i karakter av de som mente den var for søt. Denne koster også 39 kroner. Kommetarer fra panelet var blant annet: «Veldig god ingefærlukt, tangy ingefærsmak med et lite hint av paasjonsfrukt», og «overraskene god, smaker mer pasjonsfrukt enn ingefær». Terningkast: 4. 

 

Belvoir Elderflower Presse

Denne hyllebærblomstdrikken har en mild smak og et sommerlig design, og den koster bare 29 kroner. Panelet var delt på om det smakt godt eller om det smakte gress, og konklusjonen var vel her at hylleblomst muligens er en tillært smak. Kommentarene varierte fra «Lukter litt såpe. Syrlig og minner om gress» til «Frisk smak, denne er perfekt til venninnefest!».Terningkast: 3. 

 

Pop Art Craft soda Loopy Lime & Ginger

Denne lekre boksen kan bli din for 29 kroner. Den smaker som lovet, en blanding av lime og ingefær. Denne smakte ganske mye av ingefær og var den minst søte av ingefærølene. Panelets kommentarer var blant annet «Overraskende sterk ingefærsmak, og god ingefærlukt» og «God ingefærsmak men litt bitter ettersmak». Terningkast: 3. 

 

Gingerella Ginger Ale

Nok en fin boks med ingefærøl for 29 kroner. Dette var den av de fire ingefærølene som var mildest i smak. Kommentarene var blant annet: «Veldig fin boks. Smaker lite», og «tam smak, men god ingefærlukt.» Terningkast: 3.

 

Bornholms mysteri Hindbær drikk

Bringebær må jo alltid værem ed når man snakker sommersmaker. Dessverre syns panelet denne minnet mest om tynn saft, og kunne ønske seg mer bringebærsmak. Kommentarene var for det meste varienter av disse: «Lukter rød saft, smaker vannet ut rød saft» og «både lukter og smaker som ketchup blanda med vann». Ikke vet vi i BedreUten hvem som drikker ketchup blanda med vann, men dette var en kommentar som gikk igjen hos flere. Terningkast: 2. 

 

Belvoir Cucumber & Mint

Denne drikken til 29 kroner kom desidert dårligst ut i testen. Panelet diskuterte om agurk og mynte kanskje er en enda mer «aquired taste» enn hyllebærblomst, og at det kan være grunnen til bunnplassen i denne smakstesten. Drikken fikk enstemmig terningkast 1, og dette er noen av kommentarene: «agurk og tannkremsmak. Lukter rart» og «merkelig lukt. Smaker det det skal, altså mynte og agurk, men jeg liker det ikke.» Terningkast: 1 

 

Hvis det skulle være sånn at man har lyst på en sommerdrikk som kan gå for å være alkoholholdig, vil panelet påstå at Val De France Fersken og Lucombe Passionate Ginger vil være minst iøyenfallende alkoholfrie.

Da er det bare å nyte sommeren!