I BedreUten så er vi opptatt av at det skal være greit å velge å ikke drikke. Derfor har vi snakket med ungdom som ikke drikker, og hørt litt mer om hva de selv tenker om dette. Denne gangen slår vi av en prat med Simon fra Grimstad.

Simon

 23 år

Stipendiat på folkehøyskole

Grimstad

Favoritt ting å gjøre på fritiden: freerunning

Jeg har vært i festfasen, men etter hvert så fant jeg ut at det bare ikke var noe interessant lenger, og jeg fikk ikke noe ut av det.

Er det noen spesiell grunn til at du ikke drikker? 

Jeg syns egentlig bare det ble litt kjedelig etter hvert. Jeg har vært i festfasen, men etter hvert så fant jeg ut at det bare ikke var noe interessant lenger, og jeg fikk ikke noe ut av det.

Hva liker du å drikke istedenfor?

Enten så er det brus eller vann, eller så hvis det er sommer og grilling og sånn, så hender det jeg kjøpe meg en alkoholfri øl.

Har du fått noen reaksjoner på at du ikke drikker?

I begynnelsen var det veldig mange spørsmål om hvorfor og sånn, og det var veldig sjokkerende for vennene mine at jeg slutta. Jeg tror det kom litt brått på de. Når noen spør så pleier jeg egentlig bare å si at jeg bare fant ut at jeg ikke fikk noe ut av det og syns ikke det var noe gøy lenger, så.. Så det har vært mye motgang, men nå er de fleste vennene mine ganske for det, de støtter meg i det. De skjønner valget mitt.

Hvordan har du det på fest?

Jeg har det veldig greit. Jeg syns det er greit å være en som er våken og som passer på.

Føler du at du går glipp av noe når du ikke drikker?

Både ja og nei.. altså jeg går jo ikke glipp av noe, men det kommer jo bare an på hva jeg er med på sjøl. Men jeg pleier jo aldri å dra med til byen, for jeg syns ikke det er så gøy der. Det er jo forsåvidt noe jeg går glipp av i den forstand, men jeg velger jo selv å ikke dra dit. Jeg føler egentlig at det handler mer om hva man gjør det til selv.

Hva er det beste for deg med å ikke drikke?

Det er vel det at jeg slipper alt det presset med å tenke på hva jeg skal gjøre i helga, om jeg skal drikke eller om jeg bare skal sitte hjemme. Så nå har jeg på en måte litt mer frihet til å velge selv hva jeg har lyst til å gjøre i helgen. Og jeg slipper den typiske hangover-dagen da, hvor man er litt slapp dagen etterpå. Også føler jeg generelt at jeg har fått litt bedre livskvalitet.

Har du noen tips til de som syns det er vanskelig å si nei når noen tilbyr de alkohol?

Det er veldig vanskelig egentlig, å bare si nei.. Men det er vel det at man enten bare må begynne å stå opp for det man selv mener, eller så er det bare å finne en annen ting å gjøre istedenfor. Jeg har ihvertfall funnet ut at det blir lettere hvis man blir med i organisasjoner eller drar på alkoholfrie arrangementer, da. Etter det så ble det mye lettere for min del å ikke tenke på den alkoholbiten. Da hadde jeg noe annet å gjøre.

 

 

Categories: Folk