Ingefærøl har kanskje et litt misvisende navn – for de fleste ingefærøl har ikke alkohol i seg. Siden vi i BedreUten liker å dra på fest med noe annet en brus en gang i blant, tester vi ut alkoholfri drikke for dere. Denne gangen har vi testet ingefærøl fra Vinmonopolet, leske.no, Deli De Luca, Life Helsekost og innvandrerbutikker i Oslo.

Omtrent halvparten av panelet hadde ikke smakt ingefærøl før, mens resten var glade i drikken fra før av. De hadde litt forskjellige preferanser, men alt i alt så har vi mange gode alternativer med god karakter! Så her er det bare å prøve seg frem.

Old Jamaica Ginger Beer

Denne godbiten kan du finne i innvandrerbutikker rundt om kring i Oslo- den varierer noe i pris men ligger vanligvis på under 30 kroner. Kanskje kjenner noen denne igjen fra Instagramkontoen vår? Old Jamaica er både sterk og litt søt, og oppleves som et godt alternativ til kald drikke på en varm dag. Kommentarer på denne var blant annet «Favoritt!» og «God med god ettersmak. Lett drikkelig». Denne var favoritten til de som liker å drikkeingefærøl. Terningkast: 6

 

Luscombe Hot Ginger

En annen klar sekser var denne fra Leske.no. og koster 39 kroner. Denne har også en fin flaske som kan minne om en ølflaske, for de som syntes det er bra. Denne er også ganske sterk, samtidig som den er lett å drikke. Noen kommentarer på denne var «sterk og god» og «Pen flask. God, ganske sterk ettersmak.» Terningkast: 6 

 

Thomas Henry Spicy Ginger

I en liten søt flaske kommer favoritten til de som ikke hadde mye erfaring med ingefærøl fra før av. Thomas Henry koster 15 kroner på Vinmonopolet og 25,- hos Leske.no. Den er litt mildere i smaken en vinnerne, samtidig har den en tydelig ingefærsmak. Dette er noen av kommentarene fra paneldeltakerne: «Mild og god smak. Ikke veldig kraftig smak som mange andre ingefærøl» og «Deilig kick, men litt søt». Terningkast: 5 

 

Bundaberg Ginger Beer

Bundaberg er en australsk ingefærøl som lenge har vært å finne på Deli De Luca. Denne var godt likt av både de som liker ingefærøl fra før av, og av nybegynnerne. Så det er kanskje en god plass å begynne om man vil prøve seg frem med ingefærøl. Denne ingefærølen fikk blant annet disse kommentarene: «Søt og god smak» og «myk, frisk, en veldig behagelig ingefærøl». Terningkast: 5 

 

Naturfrisk Ginger Beer

Naturfrisk finner man både på en del kafeer, på Vinmonopolet og hos Leske.no. Hos Leske koster den 39 kroner, og hos Vinmonopolet koster den 36,-. Denne smaker mye ingefær, og har også et hint av chili i seg. Panelet skriver blant annet «Veldig frisk smak» og «Veldig god. Godt med et piff av chilli». Terningkast: 5 

 

Fever Tree Ginger Beer

Dette er nok en søt liten flaske, med mye smak. Noen av paneldeltakerne har fått denne på utesteder, ellers fåes hos Leske.no, og koster 29 kroner. Utseende kan minne litt om en rusbrus. Fever Tree har en sterk og frisk ingefærøl som blant annet fikk disse kommentarene: » spicy og deilig!» og «sterk ettersmak av ingefær, brenner litt». Terningkast: 4 

 

Belvoir Ginger Beer

Flasken til denne gir litt forventninger om appelsin eller sitrus, men panelet var litt uenige om dette ble oppfylt. De fleste ingefærølene i testen inneholder sitron, men om denne smakte mer sitrus enn de andre ble det ikke enighet om. Hos Leske.no kan denne fåes i to størrelser, både som 0,75 og 0,25 – for henholdsvis 79 og 39 kroner. Kommentarer var blant annet «Lukter og smaker litt sitronbrus med ingefær. Pen flaske» og  «Variasjon fra mange andre ingefærøl, ikke så mye ettersmak». Terningkast: 4 

 

Luscombe Cool Ginger

Dette er en annen av de tre ingefærølene fra Luscombe som vi testet. Denne ligner mye i smak på smaksvinneren hot ginger, men er litt mer nøytral i smaken. Fortsatt ganske sterk, men den utmerket seg ikke på samme måte i smaken som vinneren. Allikevel absolutt et godt alternativ, og veldig fin flaske. Kommentarer fra panelet varierte fra «Pen flaske. Mild og god smak. Min favoritt!» og «Ok, men mangler fyldighet».  Terningkast: 4 

 

Fentimans Ginger Beer

Denne er en litt sånn typisk klassiker blant ingefærølene, som mye annet fra Fentimans. Den får allikevel ganske lunkne tilbakemeldinger fra paneldeltakerne. Det som trekker ned for noen var en slags fermentert smak og en sterk ettersmak, men det var også noen som syns denne var helt topp. Fentimans Ginger Beer fåes kjøpt på Leske.no, Deli De Luca og en del kafeer. Her er noen kommentarer fra deltakerne: «Smaker greit i starten, men alt for sterk ettersmak» og «Smaker vedig ingefærøl, men litt rar bismak». Terningkast: 3

 

Whole Earth Organic Sparkling Ginger

Denne ble kjøpt på Life Helsekost og inngår i en rekke med økologiske sprudlevann. Selv om en av paneldeltakerne sverget til denne, så fikk den et snitt som tilsa middels suksess. Denne ingefærølen er kanskje en av de med mest bruspreg i testen. Dette skrev panelet: «lite spennende på smak, helt ok» og «har mye kullsyre, men god smak». Terningkast: 3 

 

Cawton Press Ginger Beer

Først får vi vel si at vi digget utseende på denne boksen. Noen ganger teller jo utseende ganske mye, men i denne testen var det smaken som var i fokus. Cawton Press kan kjøpe på Leske.no og smykke deg med for 35 kroner. Kommentarer som gikk igjen var varianter av «litt tam på smak, men den er grei» og «Smaker utvanna juice. Kul boks, da.» Terningkast: 2 

 

Luscombe Passionate Ginger

Dette er altså den tredje av Luscombe sine vi prøvde, og det var den som falt minst i smak for de fleste, men noen hadde også veldig sansen for denne. Den er kanskje en av ingefærølene som utpeker seg med en annerledes smaksprofil, og det er jo i grunnen spennende. Vi tenker at det finnes sikkert entusiaster som liker denne godt, selv om panelet i BedreUten ikke gjorde det. Kommentarer her var blant annet «God sommerlig lukt, men ikke så god smak» og «smaker litt saft, litt spennende». Terningkast: 2 

 

Hvis det skulle være sånn at man har lyst på en ingefærøl som kan gå for å være alkoholholdig, vil panelet påstå at alle Luscombe sine ingefærøl og FeverTree Ginger Beer vil være minst iøyenfallende alkoholfrie.