I BedreUten så er vi opptatt av at det skal være greit å velge å ikke drikke. Derfor har vi snakket med ungdom som ikke drikker, og hørt litt mer om hva de selv tenker om dette. Denne gangen slår vi av en prat med Nikita fra Kristiansand.

Nikita
19 år
Har friår
Kristiansand
Favoritting å gjøre på fritida: være med venner og koble litt av med å lese en god bok

For meg er det beste med å ikke drikke at jeg får med meg alt, at jeg husker alt og skaper gode minner. Jeg har så mange fine minner som jeg er glad jeg kan ta vare på.

Er det noen spesiell grunn til at du ikke drikker? Hva er det?

Det er ikke noen spesiell grunn, jeg var i en vennekrets hvor ingen drakk da andre begynte å drikke. Da ble det ganske naturlig å ikke gjøre det. Og jeg følte ikke på det presset heller, om at jeg måtte drikke. Jeg ville heller være med de vennene som ikke drakk, så det er vel grunnen til at det valget ble tatt.

Hva liker du å drikke istedenfor?

Jeg er veldig glad i brus!

Har du fått noen reaksjoner på at du ikke drikker? Hvilke?

Kanskje ikke reaksjoner akkurat, men jeg tror at mange tenker at jeg har tatt valget på grunn av bakgrunnen min.  Jeg har jo en annen bakgrunn, jeg kommer fra India, og der er det vanlig å ikke drikke. Spesielt så er det vanlig at jenter og damer ikke drikker. Så de fleste tror kanskje at jeg ikke drikker på grunn av hvor jeg kommer fra, men det er ikke derfor.

Hvordan har du det på fest?

Jeg har det gøy! Jeg føler ikke på noe drikkepress heller, så det går helt fint.

Føler du at du går glipp av noe når du ikke drikker?

Nei, det føler jeg ikke. Jeg føler at jeg får med meg alt, og kanskje mer enn det de som drikker får med seg. Jeg føler heller ikke at jeg går glipp av den rusen, jeg har det veldig gøy uten den.

Hva er det beste for deg med å ikke drikke?

Det er det at jeg får med meg alt, at jeg husker alt og skaper gode minner. Jeg har så mange fine minner som jeg er glad jeg kan ta vare på. Og så gjør jeg lite ting som jeg angrer på, og det syns jeg er deilig.

Har du noen tips til de som syns det er vanskelig å si nei når noen tilbyr de alkohol?

Jeg syns de skal stå på sitt. Og hvis de mener nei, så er det nei. Det skal ikke være så vanskelig, mener jeg, da.

Categories: Folk