I BedreUten så er vi opptatt av at det skal være greit å velge å ikke drikke. Derfor har vi snakket med ungdom som ikke drikker, og hørt litt mer om hva de selv tenker om dette. Denne gangen slår vi av en prat med Sven Martin fra Bergen.

Sven Martin
22 år
Friidrettsutøver og student
Bergen
Favoritting å gjøre på fritiden: Slappe av og å spille gitar. Men jeg har egentlig ikke så mye fritid.

For meg har det aldri vært vanskelig å si nei. Jeg har laget litt sånn image ut av det, så jeg syns nesten det er litt gøy å si nei.

Er det noen spesiell grunn til at du ikke drikker? 

Egentlig ikke, det har bare blitt sånn. Jeg gikk på karate frem til jeg var 15, og der var det nulltoleranse for røyk og alkohol, i hvert fall når man trente. Så det gjorde at jeg holdt meg unna når jeg var yngre, og så har det egentlig bare blitt sånn. Jeg begynte med friidrett, og da.. Jeg så liksom ikke helt hensikten, jeg hadde ikke noe behov for å drikke.

Hva liker du å drikke istedenfor?

Jeg pleier ikke å være på fest, men det er vel vann eller brus, da.

Har du fått noen reaksjoner på at du ikke drikker? 

Nei.. når det var aktuelt, etter at jeg ble 18, så har det som oftest blitt akseptert, fordi da hadde jeg blitt såpass god i idrett at folk skjønner det. De syns nesten det er litt kult. At jeg kan ha som en unnskyldning at jeg ikke kan drikke fordi jeg er idrettsutøver.

Hvordan har du det på fest?

Jeg har aldri vært på fest.

Føler du at du går glipp av noe når du ikke drikker? 

Det vet jeg ikke, jeg vet ikke hva jeg går glipp av. Og det man ikke vet har man jo ikke vondt av 😉

Hva er det beste for deg med å ikke drikke?

Jeg opplever jo det at folk kommer på trening, kanskje på en søndag eller mandag, og har veldig dårlig trening på grunn av hard kveld dagen før eller et par dager før da. Så det er jo klart, det at man blir sånn, det kan jo umulig være bra. Og så er det jo ikke akkurat så veldig økonomisk å prioritere pengene sine på alkohol når man kunne brukt det på så mange andre ting

For meg har det aldri vært vanskelig å si nei. Jeg har laget litt sånn image ut av det, så jeg syns nesten det er litt gøy å si nei. Man kan jo bare le og spøke om det, man trenger ikke være så alvorlig og si nei jeg drikker ikke, og se ut som om du er hardt preget av noe som har skjedd. Bare si at sånn er det.

Categories: Folk