Snart er det juleferie, og tid for å kose seg ekstra med god mat og drikke. Dette er en fin mulighet til å prøve ut nye drikker, kanskje litt dyre som blir spandert av familien 🙂 Vi har tatt utgangspunkt i drikke du kan få kjøpt i hele landet på vinmonopol og i butikk, og kommer med våre beste tips.

Vinmonopolet og butikker

Både vinmonopolet og butikker som Meny, Coop og andre store butikker har blitt flinkere den siste tien til å ta inn gode alkoholfrie alternativer. Vi har testet alt vi kunne finne med en liten handletur i Oslo – se resultatet her. Er du så heldig at du bor nært svenskegrensa, kan du finne masse godsaker, se vår test av svenskedrikker her.

For de som liker øl eller vin uten alkohol, anbefaler vi generelt Vinmonopolet, de pleier å ha en egen hylle med alkoholfrie alternativer. Der kan du også finne gode sidere og eplemoster som er fine å ha med i festlig lag. I velassortere butikker har de ofte også fine flasker med alkoholfritt øl. Hvis du ønsker deg noe litt mer eksklusivt enn brus, men ikke er så gira på alkoholfri vin og øl, så finnes det mange gode sidere og ingefærøl. De av dere som følger oss på @bedreuten på Instagram vet at vi syns en god ingefærøl er perfekt følge på fest i vintersesongen.

Lage selv

Noen ganger har man også lyst til lage drinker selv. Vi har noen knalloppskrifter i dette innlegget

Generelt så er det ganske lett å lage gode drinker selv, så her er det bare å prøve seg frem!

  • Ta god juice og bland i kullsyrevann med eller uten smak.
  • Ananasjuice og ingefærøl er en veldig god og enkel drink
  • Litt ekstra stas blir det med isbiter
  • For å gjøre drinken dekorativ man man bruke bær, fruktskiver
  • Urter er også dekorativt. Sitronmelisse og mynte er ofte bra.
  • Sukkerkant: dypp toppen av et glass i en bolle med vann, dypp så i sukker. Her kan du lage for eksempel sitrussukker med å blande inn finrevet skall av sitron eller lime.

Dette fikser du!

 

God jul og godt nyttår fra oss i BedreUten!