I BedreUten så er vi opptatt av at det skal være greit å velge å ikke drikke. Derfor har vi snakket med ungdom som ikke drikker, og hørt litt mer om hva de selv tenker om dette. Denne gangen slår vi av en prat med Luca fra Oslo.

Luca
17 år
Går toppidrettslinje på videregående
Oslo
Favoritt ting å gjøre på fritida: Friidrett

«De folka som jeg omgås med syntes man bør få velge om man skal drikke eller ikke drikke helt selv. Jeg føler egentlig at det alltid har vært sånn med de jeg henger med.»

Er det noen spesiell grunn til at du ikke drikker?

Det er egentlig bare at jeg ikke føler at jeg har noe behov for det.

Hva liker du å drikke istedenfor?

Brus er jo godt da!

Har du fått noen reaksjoner på at du ikke drikker? 

Nei.. De folka som jeg omgås med syntes man bør få velge om man skal drikke eller ikke drikke helt selv. Jeg føler egentlig at det alltid har vært sånn med de jeg henger med. Jeg vet jo at det er veldig forskjellig opplevelse for andre. Men jeg er mye med andre friidrettsfolk, og da er det mange som ikke drikker fordi de ikke vil la det gå utover prestasjonene sine.

Hvordan har du det på fest?

Jeg har det veldig bra. Koser meg mye og syns det er gøy. Det er ikke ofte jeg er på fest, og det er ikke fordi jeg ikke drikker. Det er på grunn av trening og sånt.

Føler du at du går glipp av noe når du ikke drikker? 

Nei. Det føler jeg egentlig ikke.

Hva er det beste for deg med å ikke drikke?

Det beste for meg er jo at man alltid er tilstede, da. Men jeg skjønner jo at noen liker å drikke. Kanskje føler de at de blir litt mer.. hva skal jeg si- litt mer ville og gjør morsomme ting og sånt. Men jeg føler egentlig at jeg er en person som gjør sånne ting uansett, at jeg ikke trenger alkohol for å bli med på ting. Og det med at man alltid er til stede syns jeg jo er veldig fint.

Har du noen tips til de som syns det er vanskelig å si nei når noen tilbyr de alkohol?

Det er litt vanskelig å gi råd.. Men kanskje bare si det rett ut, og man bør jo få bestemme det helt selv. Egentlig bare å være helt åpen på det. Hvis noen spør om hvorfor, så kan man selvfølgelig svare på det hvis man vil, men man trenger jo ikke det. Man kan jo bare si at man ikke drikker.

Categories: Folk