Alkohol regnes ofte som et nytelsesmiddel, men moroa kan også få kjipe følger. På rusfri dag, 8. juni, oppfordrer vi til å tenke seg om en gang til før man drikker alkohol. Det kan være i solidaritet med de som synes det er vanskelig å forholde seg til rusmidler, i solidaritet med de barna som er utrygge fordi de voksne drikker eller av helt andre grunner.

Årets tema for rusfri dag er sommer, ferietid og barn. Knut Haugsvær, prosjektleder for rusfri dag i Frelsesarmeen, minner om at rusfrihet også handler om frihet fra skade og utrygghet. I år med et særlig fokus på sommer, ferietid og barn.  Han minner også om at rus påvirker både en selv og menneskene rundt, og særlig barna. Det er mange grunner til å velge å ikke drikke alkohol, og blant annet kan det handle om at man mener det gjør verden til et bedre og tryggere sted.

Skap minner sammen!
Sommeren er den tiden hvor flest minner blir skapt. Lange lyse dager, ferie og god tid til å gjøre ting sammen med venner og familie. Barn trives best med voksne som er som de pleier, ikke bare foreldrene, men også tanter, onkler og annen familie. I ferien skal man unne seg litt ekstra, men kanskje det ikke alltid trenger å være alkohol i glasset. Det kan like gjerne være en ekstra is eller noe annet man liker godt.

– Med Rusfri dag setter vi fokus på sommeren og rusfrihet fordi vi har et samfunnsansvar vi tar på alvor, fortsetter Haugsvær. Han er samtidig opptatt av at Rusfri dag ikke handler om en streng pekefinger, men om å stoppe opp og tenke seg om. Den handler først og fremst om solidaritet og å ta ansvar. Vi ønsker å oppfordre alle voksne til å skape gode ferieminner, også for de rundt oss, sier Haugsvær.

Lag en fresh drink!

Vi i BedreUten heier på dette og i anledning dagen har vi laget en deilig alkoholfri sommerdrink som vi tror hele familien vil like:

Du trenger:

  • Jordbær
  • Lime (valgfritt)
  • Eplejuice
  • Farris Bris med jordbær og kiwi
  • Isbiter

Slik gjør du:

  • Skjær jordbær i biter
  • Ha isbiter, jordbær og eventuelt litt lime i glasset. Du kan også bruke frosne jordbærbiter om du vil.
  • Bland sammen ca 50-50 eplejuice og Farris Bris og hell over
  • Pynt etter ønske.

Tips: ønsker du den søtere, tilsett mer eplejuice. Vil du ha den syrligere, skvis i litt lime. Smak deg frem!

God sommer!

Categories: Alkoholfri drikke