For litt siden ble vi invitert til Vinmonopolets hovedkontor for å smake nye, spennende alkoholfrie produkter. Vi lærte også noe spennende; hele 31% av Norges befolkning foretrekker å drikke alkoholfritt fremfor alkohol i festlige anledninger! Samtidig mener hele 58% også at alkoholfritt kan være en fullgod erstatning for alkohol til et godt måltid (data fra Vinmonopolet). De mest spennende produktene i år er kanskje Ginish og Rumish – to nye alkoholfrie brenneviner. De fleste av oss fant nye favoritter til julen – kanskje gjør du det samme?

 

Ginish
Dette er en slags alkoholfri brennevin, som skal smake som gin. Det var delte meninger rundt bordet, men flertallet synes den var veldig god – spesielt blandet med tonicen beskrevet under. De av oss som har smakt alkohol før ble overrasket over hvor likt det var gin. Et veldig godt alternativ om du også vil drikke Gin & Tonic på julefesten!  

Fever Tree Premium Indian Tonic Water
Tonic har en ganske spesiell smakenten elsker du det, ellers misliker du det sterkt. Denne tonicen var søt og sitrusaktig med en småbitter ettersmak. Tonic er godt for seg selv, men det anbefales å bruke den som blandevann, som for eksempel med Ginish beskrevet over. Bare skjær opp en lime så har du en god og frisk drink.  


Richard Juhlin Blanc de blancs
Dette er en alkoholfri musserende – perfekt for blant annet nyttårsfeiringen. Denne er ganske frisk og smakfull og et veldig godt alternativ til spesielle anledninger. En flaske koster 90 kroner.  

Blossa Vinteräpple Alkoholfri Glögg
Dette er en innmari god glögg! Den er ikke for søt og er veldig god på smak. Et veldig godt alternativ om du ikke vil prøve deg på alkoholfri øl og vin. Og vet du hva som også er veldig godt? Å blande den 50/50 med Richard Juhlin Blanc de blancs (den musserende nevnt ovenfor)! Denne blandingen er god å drikke både som aperitiff og til mat.  

Santa Digna De Alcoholised Wine
Hvitvin uten alkohol er gjerne litt bedre å drikke om man vil prøve seg på varer som normalt har alkohol i seg. De er ofte milde på smak, og de alkoholfrie alternativene er gjerne litt søtere enn ellers. Denne Chilenske hvitvinen var en hit rundt bordet, og kan godt drikkes til mat, på for eksempel julaften.  

Edenvale Cabernet Sauvignon
For de som synes at hvitvin kan være litt søtt, så er denne rødvinen et godt alternativ. Den kan fint drikkes for seg selv, eller drikkes til maten. Dette er en av-alkoholisert vin fra Australia som etter hvert har blitt et svært så anerkjent vin-land.  

Edel Eplemost med Solbær
Eplemost har begynt å bli svært populært. For de som liker søte drikker, er dette perfekt. Med smak av solbær er denne eplemosten litt utenom det vanlige.  

Aass UTEN Juleøl
En helt ordinær lys juleøl som ikke gjør krumspring i noen retning. Skal du kjøre safe til noen som liker øl så kan du gå for denne! 

Nøgne Ø Julefri
Her får du smaken av jul i et ølglass. Hvis du ikke har smakt øl flere ganger før, kan det hende den er litt i mørkeste laget for deg, selv om den er ganske lett å drikke.  

Dessert de Luxe
Denne var en stor vinner rundt bordet – en særdeles smakfull, lett og god dessertvin. Denne kan du godt servere til både venner og familie, den er bedre enn variantene med alkohol! Som navnet tilsier, passer denne svært godt til julens desserter med sin runde og søte smak.  

Thomas Henry Ginger Beer
Dette er en klassisk, sterk ingefærøl. Etter mange søte drikker med fruktkarakter var det mange som satte pris på en litt annerledes smak. Denne ingefærølen kan drikkes for seg selv, men er også svært godt egnet til å blande med forskjellige drikker for å utvide smaksbildet. 


Rumish
Rumish er en alkoholfri rom. Den passer veldig godt med ingefærøl – og da kan man jo også lage en Dark & Stormy! For de som liker noe som ikke er søtt, men kanskje litt sterkere (her snakker vi ikke om alkoholprosent!) så er dette et veldig godt alternativ. Rumish er selvsagt også svært godt egnet til klassikeren Rom&Cola!